KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 16, 2008

RM44,000 ...... SPR Niagake?

PUTRAJAYA: Lebih RM44,000 - itulah kos untuk membeli Daftar Pemilih Pilihan Raya Umum Ke-12 yang mengandungi senarai lengkap pengundi bagi semua 222 kawasan Parlimen dan 505 kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN).

Daftar pemilih dalam format buku yang dijual oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mulai semalam, berharga RM44,394.20 manakala format cakera padat (CD) versi Pangkalan Data Microsoft (MDB) dijual pada harga RM44,584.20.

Daftar Pemilih itu yang menyenaraikan nama, alamat, tarikh lahir, nombor kad pengenalan baru dan lama serta kod kawasan Parlimen, DUN, daerah mengundi dan lokaliti pengundi turut dijual secara berasingan mengikut kawasan Parlimen dan DUN.


Sejumlah 10,922,139 pemilih, termasuk 221,085 pengundi pos layak mengundi pada pilihan raya umum kali ini.

3 comments:

Anonymous said...

CEH HAMPEH! kalau setakat MDB (Microsoft Access Database Format) hampeh cukup hampeh, not available for networking, developlah pakai PHP,PYTHON dll server-side scripting language barulah boleh share dengan via WAN,LAN atau Internet. Ni setakat MDB budak sekolah pun boleh, pastu setiap Bahagian/Cawangan kena beli , kayaaaaaaaaaa

Anonymous said...

Bukan setakat budak sekolah beb, anak aku yang darjah 1 tuu pun dah pandai create SQL query kat access.

Tapikan, boleh ke depa jual daftar pemilih nie?? Selamba jea, kan ada IC No, alamat semua tuuu. Tak ke PNC benda benda tuuu??

Sasau ke diaorang nih?

Anonymous said...

PNC dah tak dak dah..lamadah....tidak camana boleh tau hitam ka putih, kelabu ka?. harap2 yang putih tukar jadi hitam atau yang kelabu tukar jadi hitam. Hitam putih istilah puak2 BTN DLM KLASKAN KWS, PETI UNDI...

Posting terkini

Blog Archive