KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 21, 2008

SIAPA YANG FASIK?


Siapa Umno fasik di Perlis?
Abdul Halim Mohd Rashid
harakahdaily

KUALA LUMPUR, 21 Feb (Hrkh) - Siapakah orang fasiq yang dimaksudkan Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim?

Orang itu tentulah dari kalangan Umno sendiri kerana orang lain tidak boleh memberi sebarang pandanangan megenai perkata itu.

Ketika ditemui selepas pertemuan kali kedua beliau dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di Putrajaya semalam, Shahidan dilaporkan meminta orang ramai “berhati-hati dengan berita yang datang daripada orang fasiq.”
“Esok saya akan maklumkan di Kuala Lumpur atau di Kangar, awak tahulah nanti, saya harap ia menjadi 2,000 kali tanda tanya,’’ katanya lagi kepada pemberita di Putrajaya.

Desas desus menghebohklan beliau akan digugurkan daripada senarai calon untuk pilihan raya kali ini.

Selasa lalu, media diberitahu bahawa ratusan penyokong Shahidan dalam perjalanan dengan beberapa bas ke sini untuk merayu kepada Pengerusi BN mencalonkan beliau.

Desas desus berhubung kedudukan Shahidan tersebar sejak beberapa minggu lalu berikutan kemelut politik di Perlis yang dikatakan antara lain berlaku akibat pergeseran beliau dengan Radzi yang juga penyandang kerusi Parlimen Kangar dan penyandang kerusi Parlimen Padang Besar, Datuk Seri Azmi Khalid.

Menyorot perpecahan Umno Perlis, ia menjadi besar dan terbuka dan dalam Majlis Gerak Kerja Pilihan Raya anjuran Umno Bahagian Padang Besar Disember lalu, Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Mohd Radzi Sheikh Ahmad secara terbuka menyatakan sudah sampai masanya kepimpinan Umno Perlis digantikan.
Radzi berkata, Umno Perlis kini berada dalam keadaan kucar kacir dan ahli-ahli tidak bersatu di ketiga-tiga bahagian iaitu Kangar,Arau dan Padang Besar.

Beliau berkata, puncanya ialah kepimpinan Shahidan dan mengikut pandangannya sudah sampai masanya Perlis mempunyai Menteri Besar baru.

Menurut Menteri Hal Hal Ehwal Dalam Negeri itu, sebahagian besar ahli-ahli UMNO di negeri itu mahu perubahan

“Mesti ubah Menteri Besar…dia ketua... kalau tak ubah Menteri Besar, tak bolehlah ubah kepimpinan…you duduk macam tu juga.

“Terpulang kepada PMlah…bukan saya nak ubah…saya fikir ..saya tengok sudah sampai masanya,”katanya.

Sebagai Setiausaha Agung Umno, kata Radzi, beliau nampak semuanya.

"Tiada langsung kerjasama di antara ketiga-tiga bahagian ini malah dalam satu bahagian pun tiada kerjasama antara sesama mereka,’’ katanya. Belaiu mendedahkan, Umno Perlis dilihat bermusuh sesama sendiri seolah-olah mereka berada dalam parti lain.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive