KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Mar 15, 2008

BN GABRA!

bagindoali

Barisan Nasional menjadi gabra! Pak Lah jadi gabra! Samy lagi gabra! Shahrizat pun sama-sama gabra! Khir Toyo...masyaAllah pun turut sama dalam liga Gabra, menyorok entah kemana sehingga ada 'sms' lucu mengenai kehilangannya. Segabra Samy dan Shahrizat, Pak Lah lah yang paling gabra kerana masih lagi memegang tampok pemerintahan negara....jadi kini Pak Lah Ketua Pasukan Gabra. Samy dan Shahrizat dah kaya raya, hidup serba mewah tak perlu risau..take a break and go for a long vacation oversea...

Tak dapat nak dibayangkan apa yang akan berlaku selepas ini..kalau dulu para wakil rakyat Barisan Nasional dengan hati yang senang dan tenang akan masuk ke Dewan Negara dan keluar Dewan sesuka hati mereka sahaja. Ketua Pembangkang yang terpekik terlolong hanya Uncle'Kontraversi' Kit Siang dan beberapa orang lagi hanya ibarat 'anjing menyalak bukit'. Perbahasan serta isu-isu yang dibahaskan kadangkala isu remeh temeh yang hanya layak dibahaskan oleh kanak-kanak sahaja.

Kini pembangkang sekali lagi 'come in full force' dengan Ibrahim Ali, Nasaruddin Mat Isa, Mahfuz, Tuan Guru Hadi Awang,Dr Mujahid, Tan Sri Khalid, Azmin Ali, Terasa Kok, Tian Chua, Dr. Lo' Lo', Uncle Lim, Dr Hatta Ramli, Dato' Kamaruddin Jaafar, Salahudin Ayub....dan seterusnya...maka akan gamatlah Dewan nanti!

Kalau dulu ahli-ahli YB dari Barisan Nasional boleh pi main golf...haa sekarang fikir-fikirlah..kecut perut lah jawabnya nak masuk dewan...atau selamba aje kerana memang dah bebal???

Sama-sama kita tunggu!

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive