KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jan 28, 2008

SURUHANJAYA BIMBANG RAHSIA TERBONGKAR


Suruhanjaya gugurkan Anwar dan dua pemimpin PKR dari senarai saksi
klpos

FotoTERKINI KL: Datuk Seri Anwar Ibrahim dan dua lagi pemimpin PKR tidak akan dipanggil untuk memberi keterangan dengan alasan kenyataannya tidak relevan dengan terma-terma rujukan Suruhanjaya Siasatan Diraja mengenai klip video mengatur pelantikan hakim.

Turut tidak dipanggil ialah Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), R. Sivarasa dan penyelaras politik PKR Sim Tze Tzin.

Sebelum ini Anwar disenarikan sebagai saksi kelima Suruhanjaya Diraja terbabit.

Anwar dalam kenyataannya berkata, "Meskipun pada awalnya penubuhan Suruhanjaya Diraja telah memberikan rakyat Malaysia harapan agar kewibawaan dan integriti Kehakiman dapat dipulihkan,kami belum yakin dengan prosiding dan keputusan prosedur yang dibuat para Pesuruhjaya setakat ini,"

Lima ahli suruhanjaya yang diketuai Tan Sri Haidar Mohamed Noor juga turut menolak permohonan peguam V.K. Lingam untuk memanggil dua saksi pakar video dan audio dari United Kingdom dan Amerikan Syarikat yang diupahnya untuk memberi keterangan.

Bagaimanapun peguam Wee Choo Keong yang mewakili V. K. Thirunama dibenarkan menyoal Lingam mengenai hal yang berkaitan hubungan dengan Tun Mohd. Eusoff Chin serta apa yang relevan dengan salah laku.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive