KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

May 26, 2008

Tengku Adnan patut letak jawatan - Kit Siang

klpos - Setiausaha agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, patut meletak jawatan sebagai setiausaha agung Barisan Nasional (BN) dan Umno memandangkan laporan negatif mengenai beliau dalam kes klip video V.K. Lingam, kata Anggota Parlimen Ipoh Timor, Lim Kit Siang.

'Tidak syak lagi, Suruhanjaya Siasatan Diraja telah membuat laporan yang negatif mengenai Tengku Adnan dan lima kenamaan lain, yang disebut sebagai 'pengatur' dalam merundingkan pelantikan para hakim,' kata Lim dalam satu sidang akhbar di ibu pejabat Parti Tindakan Demokratik (DAP) Perak kelmarin.

Lim menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, supaya segera melepaskan Tengku Adnan daripada dua jawatan tersebut, jika kerajaan benar-benar serius dan jujur mahukan pembaharuan.

'Tengku Adnan patut dilepaskan daripada dua jawatan itu. Jika tidak, ia bermakna kerajaan tidak yakin dengan laporan Suruhanjaya Siasatan Diraja,' tambah beliau.

Lima kenamaan lain yang disebut dalam laporan suruhanjaya itu ialah peguam Datuk V.K. Lingam, jutawan Tan Sri Vincent Tan, mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, dan dua mantan Ketua Hakim Negara, Tun Eusoff Chin dan Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim.... selanjutnya.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive