KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

May 14, 2008

Pakatan menang kerana undi Cina, India

malaysiakini - [...] Dalam pilihanraya tersebut, Pakatan berjaya merampas empat negeri - Kedah, Pulau Pinang, Selangor dan Perak - manakala PAS berjaya mengekalkan Kelantan dengan tambahan kerusi.

Manakala di peringkat pusat pula, Pakatan berjaya menafikan Barisan Nasional (BN) penguasaan dua pertiga di Dewan Rakyat. BN menang 140 kerusi parlimen manakala Pakatan pula menang 82 kerusi.
perak cm mb mohamad nizar jamaluddin
Bercakap dalam sesi soaljawab di majlis makan malam media anjuran PAS, Mohd Nizar berkata, pengundi bukan Melayu mengetahui kedudukan sebenar mengenai isu-isu semasa yang berlaku dalam di negara ini

Katanya, mereka mengetahui perkara tersebut kerana mempunyai akses kepada laman-lamanweb dan blog, terutama semasa kempen pilihanraya umum lalu.

Menurut, peranan lamanweb dan blog telah memberi tekanan kepada parti pemerintah dan berjaya ‘memujuk' mereka supaya mengundi pembangkang dalam pilihanraya umum lalu.
...selanjutnya [KLIK DI SINI]

1 comments:

Anonymous said...

habis yg umno marah sangat kat org melayu apasal?.kata melayu tak mengenang budi...kenapa mic,mca,gerakan tak marah2kat kaum mereka.pelik pulak...ialah kat tempat melayu dominan..BR kalah.lepas ni umno kena jaga hati ,jaga kepentingan melayu sungguh2,mcm kat kelantan,kedah tu memang sah melayu dominan...jadi jgn kacau...bagi bantuan sungguh2.jgn dok dera oiii...kalau betul2 sayang dan nak tolong melayu.

Posting terkini

Blog Archive